Tu ce mănânci azi?

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+
Alice Cazan

Alice Cazan

Fă mereu ceea ce îți place şi construieşte din pasiune un viitor!
Alice Cazan

Latest posts by Alice Cazan (see all)

De câte ori nu ți-ai pus întrebarea “ce să mănânci azi?” Probabil de multe ori. De aceea pentru ați ușura acest răspuns Claudiu Rad, puștiul senzație de la “Chefi la cuțite” îți vine în ajutor cu o rețetă utilă și sănătoasă “Tagliolini de casa în stil asiatic “.

Bucătăria asiatică este o bucătărie sănătoasă, foarte gustoasă cu arome intense.

 Ingrediente necesare pentru 4 porții:

  • 1kg făină
  • 10 ouă
  • 140ml ulei
  • din kg-ul de aluat paste pentru o porție se folosește 120g
  • sare și piper negru zdrobit
  • apă
  • legume pentru supă (morcovi,țelină,gulie, pătrunjel, păstârnac și ceapă)
  • susan alb și negru
  • sheet chilli jumătate de sticlă
  • sos de soya
  • ghimbir
  • coriandru
  • unt
  • mușchiuleț de porc
  • ulei de susan
  • usturoi
  • cimbru
  • baby spanac
  • morcov
  • microierburi

Mod de preparere:

  1. Tagliolini: O rețeta italiană de paste este necesar 1kg de făină, 10 ouă și 140ml ulei, la fiecare 100g faină 1 ou și 14 ml ulei. Din aluatul rezultat se porționează 120g pentru o porție care se întinde puțin cu mâna se pulverizează faina deasupra și se întind se pot tăia cu cuțitul sau în mașina de paste( până pe nr 4) apoi pe partea pe care se taie tagliolini. Se pot fierbe în apa cu sare, în supă de legume sau de carne de exemplu de vită. Se fierb 1 minut deoarece sunt paste proaspete, dar în apa clocotita având 100C.
  2. Sosul: Într-un bol mai mare se adaugă sheet chilli(e de culoare roșie) în care se adaugă sos de soia până se ajunge la culoare negru a compoziției, unde se mai adaugă coriandru tocat, puțin ghimbir răzuit, un praf de sare și piper negru zdrobit și puțină apă, 50ml. Se amesteca toată compoziția energic cu telul.
  3. Muschiuletul de porc: se fasoneaza și se taie cuburi cât de egale posibil. Se țin la marinat în ulei de susan cu usturoi și cimbru. Morcovii se curata și se spală apoi se taie julien. Se călește morcovul în ulei de susan câteva secunde iar când tigaia este bine încinsa se soteaza mușchiuletul dar nu mult și se adaugă sosul asiatic peste atât cât să fie cantitatea unui sos peste care se mai adaugă supa de legume pentru a fi o consistenta mai fluidă care urmează să se lege și pentru a se găti mușchiuletul. După ce mușchiulețul este gătit corect (fraged, suculent) se adaugă un praf de sare și piper dacă e nevoie, se adaugă 1 lingura de unt, pastele fierte și baby spanac .Se amestecă bine pastele 40 de secunde pe foc.

Se montează pastele într-o farfurie adâncă peste care se mai toarnă puțin sos din tigaie,se decorează cu susan alb prăjit și susan negru și se mai poate decora cu microierburi.

 

Poftă bună!

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+