Sportul pentru prescolari

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+

Recomandări pentru parinți în alegerea sportului la preșcolari.

Pentru a-ti ajuta copilul să inceapă incă de acum o viata cu obiceiuri sanatoase si sa eviti obezitatea in copilarie, ia in considerare a-l implica in sporturi organizate de la o varsta fragedă.

In multe comunitati, puteti sa va inscrieti prescolarul pentru activitati distractive precum fotbalul, inotul, tenisul, golful, scrima, sau gimnastica.

In timp ce joaca alaturi de prietenii lor este foarte importanta, a participa intr-un sport organizat, cu un set de practici specifice si limite de timp te asigura ca fetita ta/baietelul tau ramane activ si in forma.

Ia in considerare ca la aceasta varsta sportul nu trebuie sa insemne competitie, si ca organizatorii intrecerilor intre echipe nu ar trebui sa tina scorul.

Sportul la aceasta varsta trebuie sa fie despre a se distra, a fi activ fizic, a invata fundamentele exercitiului fizic, si a dezvolta coordonarea si aptitudinile motorii.

Insă nu toți copiii cu vârsta între 3 și 5 ani sunt pregătiți pentru un sport de echipă. Dacă prescolarul tău nu este atras de jocul în echipă, atunci cauta un sport individual, precum scrima, inotul, gimnastica sau patinajul.

In timp ce in cazul celor mai multe sporturi a incepe la o varsta frageda este benefic, nu iti lasa copilul sa se concentreze pe latura competitiva (de cele mai multe ori antrenorii se fac vinovati de focusarea pe aceasta latura).

Încurajează-l să se “specializeze” în mai multe sporturi, fiecare ramură sportivă are beneficiie și dezavantaje.
Deci, concentrarea să fie pe învățare și distracție.

Performanța are și ea farmecul ei dar la timpul potrivit.
O să vă impărtășim în curand și detalii despre ce înseamnă sportul pentru cei mici din perspectiva unui antrenor ce urmărește performanța.

Adrian
Vino pe

Adrian

Pentru că sunt iubitor de oameni si sport. Ofer învățămintele acumulate în viața sportivă și antreprenorială.
De la primul antrenament până la ultima medalie cu toții suntem campioni in viață.
Adrian
Vino pe

Latest posts by Adrian (see all)

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+