Migdale, mici bomboane de sănătate

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Alice Cazan

Alice Cazan

Fă mereu ceea ce îți place şi construieşte din pasiune un viitor!
Alice Cazan

Latest posts by Alice Cazan (see all)

Migdale, mici bomboane de sănătate. Cu o textură fină și o culoare atractivă asemeni caramelului, ele vor fi îndrăgite atât de cei mici, cât și de cei mari.

 

De ce să alegi să consumi migdale?

  • O porţie de migdale asigură aceeaşi cantitate de nutrienţi şi antioxidanţi ca o porţie de broccoli sau de spanac.
  • Migdalele sunt bogate în fier și acid folic, doi nutrienți esențiali în combaterea anemiei.
  • Sunt bogate în vitamine din complexul B, în vitamina E, dar și seleniu și antioxidanți – nutrienți importanți pentru buna funcționare a creierului.

Ce conțin migdalele?

  • Proteine
  • Omega 6
  • Fibre
  • Fier
  • Vitamina E
  • Cupru;
  • Zinc
  • Seleniu;
  • Magneziu
  • Carbohidrați
  • Acid folic
  • Vitamine din complexul B;
  • Vitamina D vegetală
  • Calciu
  • Potasiu
  • Vitamina A
  • Antioxidanți

*Ceea ce este însă foarte important de știut constă în faptul că migdalele NU conțin vitamina C, vitamina esențială pentru a putea absorbi fierul în organism la nivel intestinal. Fără aceasta vitamina nu putem reține fierul din migdale. De aceea este recomandat ca acestea să fie consumate alături de alte fructe bogate în vitamina C.*

 

De la ce vârstă pot fi consumate migdalele?

Începând cu vârsta de 1-2 ani (la fel ca pentru fiecare aliment nou pe care îl oferiți micuţului, nu uitaţi să cereţi sfatul medicului).

 

Cum aleg şi păstrez migdalele?

Atunci când cumpărați migdale, aspectul lor trebuie să fie proaspăt, culoarea uniformă, iar mirosul dulceag. Orice alt miros poate fi un indiciu al faptului că migdalele sunt râncede. Cel mai bine se păstrează migdalele în coajă. Dar cum la noi sunt mai greu de găsit, sâmburii de migdale trebuie păstrați într-un recipient închis ermetic, ferit de lumină, căldură și umezeală. Migdalele se pot păstra și în frigider, rezistând astfel chiar vreme de 1 an.

 

*Pentru un gust cât mai autentic e de preferat ca ele să fie servite în stare naturală, dar acestea se pot regăsi și sub alte forme. Iată câteva sugestii: *

inghe

tort

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn