Învață-ți copilul să meargă pe bicicletă în doar 10 pași

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+

008_0714-195154

Mersul pe bicicletă nu se uită niciodată. Dar cum se învață?

 

Copiii trebuie să fie încurajați să facă mișcare iar pedalatul este un sport ideal pentru orice vârstă. Copiii însă nu își pot manifesta dorința față de o anumită activitate dacă nu au încercat-o niciodată. Dar o pot refuza.

O să spuneți “dar ce copil refuză să meargă cu bicicleta?”. Copilul căruia îi este teamă de căzături și lovituri.

 

 

Iată câteva metode de a-ți convinge copilul să învețe mersul pe bicicletă.

  1. Înarmează-te cu multă răbdare și explică-i cât este de distractiv să pedalezi. Fii un exemplu. Arată-i cum te urci pe bicicletă, cum pedalezi și cât de tare te distrezi.
  2. Poartă cască și echipează-l și pe el cu protecții pentru coate, genunchi și cască. Explică-i cât de mult îl protejează aceste accesorii de eventualele căzături.
  3. Atașează-i bicicletei roți ajutătoare și asigură-te că înțelege cât de sigur o să fie mersul pe bicicletă atunci când le poartă.
  4. Arată-i cum să încalece pe șa trecând un picior peste roata din spate. Asigură-te ca înălțimea este reglată astfel încât să ajungă cu picioarele pe pământ. Stai mereu cu o mână pe bicicletă pentru a-i oferi un sentiment de siguranță.
  5. Încurajează-l să pedaleze și continuă să-l ții de ghidon. Primele încercari vor fi foarte intimidante pentru el așa ca asigură-I ca ești acolo ca să-l ajuti dacă are nevoie și încurajează-l tot timpul. Pentru mai multă siguranță, poți alege ca primele încercări să fie pe iarbă.
  6. Încearcă să-l împingi ușor, cât să prindă un pic de viteză dar nu-ți desprinde mâna de pe bicicletă.
  7. Dupa mai multe încercări, întreabă-l dacă se simte în siguranță. Spune-i cât de bine se descurcă și că urmează să-i dai drumul ca să continue singur.
  8. Nu pleca de lângă el. Aleargă în timp ce pedalează, încurajează-l să nu se opreasca și nu îl corecta.
  9. În cazul în care cade, ajută-l să se ridice, asigură-l că nu a pățit nimic fără să-l sperii și ajută-l să urce înapoi în șa.
  10. La început, vor fi multe căzături iar rolul tau este să te asiguri ca ești acolo ca să-l ajuti să se ridice și să-l încurajezi să continue.

Succes! 🙂

 

Alexandra Ruticov

Alexandra Ruticov

O fire veselă care spune lucrurilor pe nume.
Alexandra Ruticov

Latest posts by Alexandra Ruticov (see all)

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+