Importanta lecturii in viata copiilor

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+

 

Lectura in viata adolescentului este primordiala pentru ca il formeaza asa cum nimic altceva nu cred ca reuseste. Insa, din pacate, cu totii cred ca stim ca tot mai putini dintre adolescenti citesc lectura particulara in timpul lor liber.
Care ar fi cauzele?
Pai, poate fi vorba despre lipsa timpului, lipsa motivatiei si a interesului fata de aceasta activitate. Sa fim seriosi, cine ar alege sa citeasca o carte si sa lase deoparte calculatorul? Foarte putini, asa-i?
Din acest motiv, copiii ar trebui invatati inca de mici cu acest obicei.
Voi, parintii, ar trebui sa faceti tot ce va sta in putinta sa calauziti copilul catre activitati care sa-l formeze frumos ca om.
Daca sportul si dansul mentin sanatatea fizica si ii fac disciplinati, ei bine, lectura are mult mai multe beneficii.

Cititul este cea mai frumoasa si mai inaltatoare indeletnicire din punctul meu de vedere si poate transforma un om la 360 de grade.

Vorbeam mai sus despre beneficiile lecturii.

CITITUL IMBOGATESTE VOCABULARUL.

Am intalnit foarte multi adolescenti care au dificultati in exprimare si care nu cunosc sensul multor cuvinte. Lectura ii ajuta sa isi dezvolte aceasta abilitate, le ofera informatii noi si ii invata cuvinte noi.

FACE BINE SUFLETULUI SI PSIHICULUI.

Lectura unei carti aduce liniste interioara, il ajuta pe adolescent sa se deconecteze de la stresul zilnic si este o terapie pentru acesta. Cititul vindeca. Cartea inseamna relaxare si placere.

CITITUL TE AJUTA SA CUNOSTI VIATA.

In carti sunt dezbatute toate problemele omului, toate esecurile, implinirile si reusitele.Citind, adolescentul va invata sa le infrunte cu optimism si curaj. Nu va renunta la primul obstacol intalnit.

Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care lectura le aduce in viata noastra.

Dragi parinti, indemnati copiii spre dragostea de lectura, astfel vom avea o lume mai buna, un viitor mai deosebit si niste oameni adevarati pe care sa ne putem baza!

Andreea Nita

Andreea Nita

What ever you decide to do, make sure it makes you happy.
Andreea Nita

Latest posts by Andreea Nita (see all)

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+