Cu gândul la vară

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Alice Cazan

Alice Cazan

Fă mereu ceea ce îți place şi construieşte din pasiune un viitor!
Alice Cazan

Latest posts by Alice Cazan (see all)

Cu gândul la vară și la sănătate, deși suntem în luna februarie, iar vara e la o distanță mare, imaginația și gândul ne pot zbura oriunde. De accea am ales să fiu cu gândul la vară și la afine.

Afinele sunt perlele de culoare mov-albăstrui, cu un gust acrișor, dar sublim cu o explozie de beneficii asupra sănătăți.

 

De ce afine?

  • Afinele sunt foarte bogate în antioxidanți ,vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care întărește imunitatea și are rol antibacterian), seleniu, zinc și fier.
  • Păstrează integritatea vederii
    Extractul de afine conține un nivel ridicat de compuși numiți antocianozide, care s-a dovedit, în urma studiilor clinice, că încetinesc pierderea vederii.
  • Mențin sănătatea creierului
    Aceste fructe mici conțin vitaminele A, complexul-B, C și E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan și pot contribui la păstrearea nealterată a memoriei pentru o perioadă lungă. Cercetătorii au descoperit că dietele bogate în afine îmbunătățesc în mod semnificativ și capacitatea de învățare.
  • Mestecarea afinelor ajută la dispariția aftelor
  • O cană de afine conține 14% din doza zilnică recomandată de fibre și 25% din cea de Vitamina C
  • Consumul de afine este corelat cu menținerea unui sistem osos puternic și sănătos, scăderea presiunii arteriale, prevenirea cancerului, scăderea în greutate, digestia sănătoasă

De la ce vârstă pot fi consumate afinele?

Începând cu vârsta de 6 luni (la fel ca pentru fiecare aliment nou pe care îl oferiți micuţului, nu uitaţi să cereţi sfatul medicului).Afinele prezintă pericolul de înec la bebeluși, de aceea li se vor oferi pasate.

 

Când pot fi consumate și cum se păstrează afinele?

Studiile au aratat că refrigerarea afinelor nu duce la distrugerea antioxidanțiilor și vitaminelor din aceste fructe, ceea ce este o veste bună putând fi consumate în orice perioadă a anului.

 

Afinele oferă o gamă largă de utilizări în domeniul culinar, iată câteva sugesti:

musli-cu-afine

Musli cu afine, un mic dejun ideal

 

 

 

 

 

Smoothie de afine, o băutără plină de culoare și energie

smothie

 

 

 

 

 

 

Salată de afine cu nuci, rucola și brânză un deliciu pentru masa de prânz sau cină

 

DSC_0019

 

 

*Adaugă în alimentația ta aceste perle mov-albăstrui ale naturii!*

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn