Apa-izvor al sănătății

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+

Apa mai este numita si “aurul albastru”.

Apa potabila a devenit o resursa extrem de valoroasa in secolul nostru.  Corporatiile incearca din rasputeri de mult timp sa privatizeze aceasta resursa vitala a vietii si a libertatii. Incet incet noi propuneri legislative sunt efectuate la nivel de UE prin reprezentanti ai unor tari de seama.

Slovenia, a introdus apa ca drept garantat prin Constitutie.  Slovenia a inceput demersurile de a proteja aceasta resursa inimaginabil de valoroasa pentru omenire inca din 2015.
In 2016 Apa a devenit un drept garantat in Slovenia prin constitutie conform articolului 70a.

Vrei si tu ca dreptul si accesul liber la apa potabila sa iti fie garantat  in Constitutia Romaniei?
Apa Potabila Drept Garantat prin Constitutie Romania

Ce stim despre Apa?

Majoritatea dintre noi cunoaștem faptul că aproximativ 70% din corpul nostru este reprezentat de apă. Nutriționiștii recomandă cel puțin doi litrii de apă pe zi. Tot ei spun că o persoană poate să trăiască câteva săptămâni fără hrană, dar fără apă doar câteva zile.
Așadar de ce este apa atât de importantă, și dacă este,
de ce există oameni care consumă foarte puțină apă sau chiar deloc, preferând alte băuturi?
Ce se întâmplă în lipsa apei?apa organismul uman, sanatate

Interesul pentru consumul zilnic constant de apă potabilă a fost manifestat încă din Antichitate, de însuși Hipocrate.

Mai târziu, în perioada Renașterii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că apa minerală naturală ajută activitatea intestinală prin stimulări gastrice determinate de ionii bicarbonat. Dintr-un alt studiu a ieșit la iveală o scădere marcantă a concentrației glucozei serice. Altfel spus consumul de apă bogată în săruri bicarbonate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare și a sindromului metabolic.

Alte beneficii ale consumului de apă:

• transportul diverșilor nutrienți către celule, cum ar fi, vitaminele, mineralele sau chiar hidrații de carbon și oxigenul;
• asimilare a nutrienţilor;
• buna funcționare a metabolismului;
• ajută la termoreglare menținând constantă temperatura corpului;
• eliminarea toxinelor din organism.

De ce unele persoane consumă foarte puțină apă? Unii susțin că nu le place gustul apei sau nu le este sete sau nu le este sete de apă, și din aceasta cauză ei cred că pot înlocui apa cu alte lichide și anume sucuri, ceaiuri, bere, cafea, lapte, nimic mai fals. Schimburile intracelulare care au loc în corpul nostru se fac numai pe baza de apă. Cum ar fi dacă în loc de apă am uda florile cu suc sau lapte sau cafea?

Probabil ați auzit sau citit că nu se bea apă în timpul mesei, dar e bine să consumăm apă cu o jumătate de oră înainte de masă.

De ce? Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv și este binecunoscut faptul că sângele este compus 80% din apă. Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă, altfel sângele se îngroașă și de aceea, pentru a se hidrata extrage apa din organele vitale. Consumând apă înainte de masă, sângele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va rămâne sănătos.

Ce se întâmplă în lipsa apei?

-pierderea de apă declanșează reflexul de sete, asta înseamnă că a început deja procesul de deshidratare și organismul suferă;
– plamânii își încetinesc activitatea limitînd astfel pierderile de apă prin respirație. Apare dificultatea în a respira, organele nu mai sunt oxigenate corespunzător funcționând în avarie;
– apariția constipației și scăderea cantității de urină eliminate. În lipsa apei fecalele devin uscate și tari, foarte greu de eliminat manifestându-se prin dureri abdominale și eliberarea toxinelor în sânge;
– uscarea pielii și a mucoaselor. Pielea își pierde elasticitatea și fermitatea, se ridează ușor și se poate descuama. Apare senzația de “gură uscată”, buzele se înroșesc și crapă, saliva devine lipicioasă. Scade presiunea în globii oculari, ochii nu mai pot produce lacrimi, apare senzația de “nisip în ochii”;
– cefalea poate apărea datorită scăderii fluxului de oxigen către creier și o irigare insuficientă a acestuia. Deshidratarea ar putea fi și cauza apariției migrenelor. S-a dovedit că cea mai bună abordare a durerilor de cap este să se bea câte un pahar cu apă din 10 în 10 minute, în timpul unei ore;
– când organismul este foarte deshidratat nu mai poate asigura necesarul de apă necesar circulației sângelui caz în care poate apărea starea de șoc, halucinații, stare care poate culmina cu leșin, comă și chiar deces.

În concluzie, beți apă, alegeți apa în loc de orice alt lichid propus în semn de socializare, de consolare, de învioare sau de revigorare, pentru că apa este cea mai bună băutura din lume.

Celulele umane nu sunt alcătuite din sucuri, ceaiuri, cafea sau bere ci doar din apă. Apa este cea mai ieftină băutura, este mereu accesibilă, nu îngrașă, nu are efecte adverse și este vitală.

Alegeți apa înaintea oricărui alt medicament, veți fi uimiti de puterea sa curativă. Este elixirul vieții.

Madalin Ionut Stancu
Urmareste-l

Madalin Ionut Stancu

Ionut este pasionat de Wellness si comunicare organizationala. Zambeste mereu si vei vedea lucrurile diferit in jurul tau. Optimismul este cheia succesului.
Madalin Ionut Stancu
Urmareste-l

Latest posts by Madalin Ionut Stancu (see all)

Ajuta-ne cu un ShareShare on FacebookShare on Google+